23:30 Archie Lee Hooker & the coast to Coast Blues Band

Gebouwd op een fundament van authenticiteit, passie en innovatie. Archie Lee Hooker & The Coast to Coast Blues Band is een toonaangevende band die zich heeft gevestigd in de muziekwereld. Gevormd door Archie Lee Hooker, de neef van John Lee Hooker, staan Archie en zijn zorgvuldig geselecteerde team zeer bekend om het creëren van meeslepende, ziel verrijkende producties die hun publiek naar meer doen verlangen.

Archie werd geboren op eerste kerstdag van 1949 in Lambert, Mississippi, op slechts 20 mijl van het kruispunt waar Robert Johnson zogenaamd zijn ziel aan de duivel verkocht. Hij was de zoon van een pachter en tot zijn dertiende was dat het leven dat hij gewend was. Dat veranderde allemaal toen hij naar het noorden ging en zich in de grote stad Memphis, Tennessee bevond. De verharde wegen en stadslichten voelden als een nieuwe wereld voor Archie, een wereld vol kansen. Geïnspireerd door de muziekscene in Memphis, duurde het niet lang voordat Archie begon te zingen met zijn eerste gospelgroep genaamd 'The Marvelous Five'. In december 1989 begon zijn passie voor blues echter naar boven te komen. Gedurende deze tijd woonde Archie bij zijn oom, John Lee (de Boogieman zelf) tot aan zijn dood in 2001. Omringd door hem en andere toegewijde, getalenteerde en beïnvloedende muzikanten werd de katalysator voor Archie om zijn eigen levenservaringen te delen. door middel van muziek en zijn blijvende indrukken achterlaten.

Hoewel Archie in 2011 naar Frankrijk vertrok om samen met Carl Wyatt & The Delta Voodoo Kings door Europa te touren, koos hij er uiteindelijk voor om de juiste muzikanten aan zijn zijde te hebben. Hij wilde een team dat leek op familie, chemie en een band als geen ander.

Archie Lee Hooker & the coast to Coast Blues Band

Toen hij ze eenmaal had gevonden, richtte Archie de Archie Lee Hooker & The Coast to Coast Blues Band op, die speciaal vernoemd was naar wijlen John Lee's Coast to Coast Blues Band. Sindsdien heeft de bezetting niets anders gedaan dan bloeien en indruk maken. Onder het Franse label Dixiefrog brachten ze in 2018 hun eerste album ‘Chilling’ uit, dat een 5-sterrenrecensie kreeg in Rolling Stone Magazine. Snel vooruit naar vandaag hebben ze een nieuwe cd met 12 nummers opgenomen genaamd 'Living in a Memory', en deze geheel originele lijst van nummers met verhalende kunst is op 16 april 2021 wereldwijd via Dixiefrog uitgebracht.

Uiteindelijk schetst elk nummer en optreden dat Archie Lee Hooker & The Coast to Coast Blues Band creëren een ongelooflijk beeld dat onvermijdelijk opbeurende emotionele invloeden en aantrekkingskracht oproept. Ze zijn volledig gepassioneerd van opmerkelijke muziek en zorgen continu voor authentieke producties die hen hebben gevormd tot wat ze nu zijn. Met hun enorme drive en vastberadenheid is het een beleving om hen tijdens live optredens te beleven.

THE BAND
Archie Lee Hooker (Lambert) zang
Fred Barreto (Brazilië) op leadgitaar
Matt Santos (Brazilië) op Hammond & Harmonica
Nicolas Fageot (Frankrijk) op bas
Yves "Deville" Ditsch (Luxemburg) op drums